Ga naar hoofdinhoud

ZAKELIJK

Zakelijke begeleiding

Als Ladies of Loss zien wij een groot ongemak in organisaties bij de thema’s ernstige ziekte en afscheid. Logisch, het raakt ons als mens. Emoties komen aan de oppervlakte. Begeleiding is nodig, maar welke is de vraag. Praktische zaken moeten geregeld worden. Teams kunnen gaan wiebelen. De business draait door. Je zoekt als werkgever of collega naar hoe dichtbij je mag en wilt komen. 

Wij delen als Ladies of Loss onze kennis en tools. Wij willen het taboe in organisaties doorbreken en ziekte en afscheid bespreekbaar maken. Wij doen dat door:

  • Een gesprekspartner te zijn voor HR-teams, directieteams, ondernemers en leidinggevenden.
  • Leidinggevenden te trainen in hun rol bij ziekte en afscheid. Hen bewust te maken van de impact en hen praktische tools te leren waarmee zij binnen het beleid van de organisatie in staat zijn op hun eigen manier te handelen.
  • Teams te coachen als één van de collega’s ernstig ziek is of wegvalt. Ervaringen te delen en emoties de ruimte te geven. Met elkaar te ontdekken hoe zij met samen met de situatie om willen gaan.
  • Binnen de gezondheidszorg trainingen en workshops te geven.
  • Ons aan te bieden als sprekers op symposia rond het thema ziekte, afscheid en overlijden.

Zieke medewerker

Als een van jouw medewerkers ernstig ziek wordt, staat zijn/haar leven ineens in het teken van overleven. Een behandelingstraject kan lang duren en elke persoon is anders. Nadat een behandeling is afgerond, kunnen levensvragen bij de medewerker een rol gaan spelen. Vragen zoals: wie ben ik, wat wil ik en hoe geef ik mijn leven verder vorm.

Wanneer de medewerker het werk weer oppakt, kunnen zowel de medewerker als werkgever stuiten op beperkingen; bijvoorbeeld in energie en in concentratie. Maar ook emoties kunnen spanningen op de werkvloer veroorzaken. Daarnaast kunnen bij zowel de medewerker als bij jou twijfels over het vervolg van de loopbaan ontstaan.

Wij helpen jullie het gesprek aan te gaan over de impact van de ziekte op mentaal en op fysiek vlak. Niet alleen voor de zieke medewerker, maar ook voor het team waar hij/zij zich in bevindt.

Teams

Teams zijn net levende wezens. Bij belangrijke life events raken zij uit balans. Zo ook als een collega ernstig ziek wordt of komt te overlijden. Of een teamlid verliest een dierbare.

Teams worstelen met vragen als: Ben ik nog welkom als ik niet volledig meer kan functioneren? Mag ik een zieke collega aanspreken als hij niet goed functioneert? Mag er over gesproken worden in het team? Hoe lang vinden wij het normaal dat iemand thuis blijft? Mag ik mijn emoties laten zien ook als we dat niet professioneel vinden?

Als leidinggevende heb je daar een belangrijke rol in. Niets doen, leidt tot verborgen emoties die ergens een keer onverwachts oppoppen. Het team is geholpen bij deze vragen bespreekbaar maken. Wij kunnen jouw team begeleiden om dit gesprek met elkaar te voeren en tools aanreiken voor de toekomst.

Medewerker overlijdt

Als werkgever komt de dood altijd ongepland en vaak onverwachts.

Hoe ga je om met medewerkers die een partner, kind of ouder verliezen? Hoe ga je om met medewerkers die een collega (gaan) verliezen? Wat kunnen en willen we nog meer aanbieden naast de bloemen voor de uitvaart en de advertentie in de krant?

Rouw en mantelzorg zijn grillig en er is geen eenduidig stappenplan hoe je dit als werkgever of HR medewerker het beste aan kan pakken. Dat je ermee aan de slag moet is duidelijk. Niets doen of wegwuiven zal altijd nadelig uitpakken voor de zowel werkgever als de medewerker.

Wij bieden tools aan ondernemers en werkgevers over hoe je de dood bespreekbaar kunt maken op de werkvloer. Daarnaast geven we suggesties over hoe deze hulp vormgegeven kan worden.

Back To Top