Ga naar hoofdinhoud

PARTICULIER

Wij helpen bij verdriet

Een levensbedreigende ziekte krijgen, heeft enorme impact, zowel op jou als op jouw dierbaren. Dat het leven eindig is, is niet iets waarover we makkelijk praten. Hoe ga je om met de grote levensvragen? Hoe hou je de regie in eigen hand? Hoe bespreek je dit met je partner en/of kinderen en hoe zorg je dat je elkaar in dit proces niet kwijtraakt?

Begeleiding bij ziekte

Als je ernstig ziek wordt, staat je leven op z’n kop. Na de fase van het behandelingstraject waarin je moet overleven, begint pas de verwerking en het herstel.

Ook bij herstel kan ziekte nog lang impact hebben. Op je relatie, op je energieniveau en je lichaam bijvoorbeeld. Het zorgt er ook voor dat je je beseft dat het leven maar kort is en dat je eruit wil halen wat er in zit. Hierdoor krijg je te maken met vragen als; wat wil ik nog met mijn leven, wat maakt me gelukkig, wat wil ik nog doen, wie ben ik eigenlijk?

Ik help je om op deze vragen antwoord te krijgen, zodat je weer focus en houvast krijgt en je je leven weer op kunt pakken.

Sandrine Kwast

Relatiecoaching

Afscheid en ziekte binnen een gezin zorgen voor turbulentie in relaties. Dromen spatten uit elkaar. Onuitgesproken conflicten uit het verleden komen weer terug.

Angsten en zorgen exploderen naar de oppervlakte. Verschillen in behoeften worden pijnlijk zichtbaar en jullie hebben geen idee hoe daarmee om te gaan. Je zoekt steun bij elkaar en ontdekt dat jij en je partner elkaar soms niet meer begrijpen. Dit is echt en je voelt je soms zo alleen.

Als relatiecoach geef ik jullie praktische tools en help ik jullie om met elkaar te praten over jullie relatie. Hoe willen we samen met de situatie omgaan zijn? Hoe overbruggen we verschillen? Wat moet er nog gezegd worden? Het klaart de lucht, geeft duidelijkheid en er ontstaat ruimte om met elkaar over moeilijke onderwerpen te praten.

Angela van Dorssen

Voorbereiden van afscheid

Als funeral planner help ik jou bij het vormgeven en organiseren van een afscheid wat helemaal past bij wie de overledene is geweest.

Weg met de koffie en droge plakken cake, hallo fijne locatie en lekkere hapjes. Iedereen is anders dus ieder afscheid mag anders. Afscheid nemen kan maar een keer, het is belangrijk dat het recht doet aan de dierbare waar afscheid van wordt genomen.

Als er een overlijden in het vooruitzicht is, kan ik helpen om het gesprek alvast bespreekbaar te maken.  Dit schept rust in een intense periode vol emoties. Met jou en misschien jouw partner of familie laat ik jullie alle mogelijkheden zien en denken we samen na over hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien.

Eva de la Mar

Back To Top