Ga naar hoofdinhoud

Het spijt me, ik heb slecht nieuws

Je staat midden in het leven, hebt een drukke baan, je kinderen worden steeds zelfstandiger, je hebt veel sociale contacten, je bent mantelzorger voor je ouder(s) en probeert alle ballen hoog te houden.

En dan ineens word je ziek.…. Na de achtbaan van emoties, medische informatie en behandelingen, verlaat je de veilige muren van het ziekenhuis en sta je weer buiten. Hoe ga je om met angst, verdriet en met de dood die je in de ogen hebt gekeken?

Ladies of Loss
Wij zijn drie ondernemende vrouwen met passie voor mensen, ieder in haar eigen vak. Wij hebben zelf ervaren hoe heftig het verliezen van dierbaren is. Het is onze missie om ziekte en afscheid uit de taboesfeer te halen. Om jou een steun in de rug te geven en hulp te bieden waar gewenst. Zodat jij regie kunt nemen en houden in een situatie waar geen handleiding voor is. Dit eerste blog gaat over omgaan met gezondheid & ziekte.

We worden allemaal patiënt
We worden tegenwoordig gemiddeld steeds ouder. Chronische ziektes, burn-outs en psychische klachten komen vaker voor. En één op de drie krijgt ooit te maken met kanker. Zonder angst te willen zaaien, is het niet meer de vraag óf we ooit zorg nodig gaan hebben, maar wannéér dit het geval zal gaan zijn. Op het moment dat dat gebeurt, is het belangrijk
dat je weet wat je belangrijk vindt in je leven, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

De medische achtbaan
Tijdens de behandelingsfase word je geleefd. Je rijdt af en aan naar het ziekenhuis en je agenda wordt beheerst door gesprekken, onderzoeken, behandelingen en controles. Je moet keuzes maken over welke behandeling je wilt. Een voorbeeld daarvan is in geval van borstkanker de keuze tussen borstsparend opereren of een gehele amputatie. Uitspraken van artsen kunnen je onzeker maken. “Je wilt toch niet op je geweten hebben dat
je te vroeg stopt met deze kuur en de kanker terugkomt?” Hoe bepaal je wat goed voor je is en hoever ga je daarmee door?

Het leven oppakken
Na wat vaak een eeuwigheid lijkt te duren, rond je een traject af. Met goed nieuws, omdat je ‘schoon’ bent, of met het moeilijke bericht dat je niet meer te genezen bent, maar nu levensverlengende behandelingen krijgt. Je verlaat de veilige muren van het ziekenhuis waar je maanden hebt doorgebracht. En dan? Hoe ga je je dagen weer vullen? Regelmatig
geeft je omgeving ongevraagd goedbedoelde adviezen, waar je niet altijd op zit te wachten. Je hebt een ander energieniveau en je kunt vaak je werk niet meer (volledig) oppakken. Daarnaast kan de relatie met je partner kan veranderd zijn. Je wilt weer verder, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Regie in eigen hand
Je kunt hulp inschakelen om je leven weer goed op te pakken en nu echt eruit te halen wat erin zit. Jij weet namelijk als geen ander hoe kostbaar het leven is! Ken je iemand die ernstig ziek is geweest en haar nieuwe leven weer moet oppakken? Denk er dan eens aan om de hulp in te schakelen van een coach die helpt om weer de regie over het leven te pakken!

Back To Top